בדיקת הכנסות מול הוצאות
ניהול תקציב משפחתי זהה לניהול תקציב לכל עסק עצמאי. נסו לדמיין לעצמכם שאתם בעלים של עסק שחשובה עבורכם ההצלחה שלו ואתם מעוניינים שהוא יצליח ויתפתח. מה הייתם עושים?
עסק מצליח מכין בכל שנה תקציב שנתי, בודקים מה הצפי של הוצאות לעומת הכנסות. נשאלות השאלות האם ניתן יהיה להגדיל הכנסות ובאותה מידה כיצד ניתן להתייעל ולהוריד הוצאות מיותרות.
ניהול תקציב נכון ליחידים, זוגות ללא ילדים וכמובן למשפחה עם ילדים.
איך מכינים תקציב כלכלי משפחתי?
השלב הראשון: מחויבות ואחריות
לימדו לקחת אחריות על הנושא הכלכלי שלכם. במקום לחיות בחוסר וודאות שמוביל לשום מקום בצעו מיפוי של ההכנסות שלכם מול ההוצאות.
השלב השני: איסוף ניירת של השלושה חודשים האחרונים:
הכנסות- תלושי משכורת אחרונים, במידה ויש לכם הכנסות אחרות כגון ביטוח לאומי, הכנסה משכירות או כל הכנסה אחרת.
העצמאים שבינכם הסתייעו ברואה החשבון.
הוצאות- חשבונות של סופרמרקט, סופר-פארם, ביגוד, תדפיסי בנק, תדפיסי כרטיסי אשראי, תדפיסי הלוואות ומשכנתא, חשבונות ארנונה מים, גז, חשמל טלפון קווי, טלפון סלולארי, כבלים, אינטרנט, קופת חולים, ביטוחים רפואיים פרטיים אם יש (לשכירים סביר להניח שהם יורדים בתלוש המשכורת) כמו כן ביטוח רכב, טסט, ביטוח דירה, חשבונות שאתם משלמים כל חודשיים כגון חשמל ארנונה חלקו אותם לשניים והקציבו לכל חודש, טסט לרכב חלקו ל-12 חודשים.
חסכונות: קופות גמל, פנסיה, תוכניות חסכון בבנק, נירות ערך
שלב שלישי: רישום
*רצ"ב קובץ לנוחיותכם בו אתם יכולים לרשום את כל ההוצאות וההכנסות במהלך 3 החודשים האחרונים
שלב רביעי: סכום
בדקו האם סה"כ ההוצאות קטן מההכנסות האם את היתרה אתם מעבירים לטובת חיסכון שנותן לכם גם תשואה כל שהיא. חיסכון זה עשוי להיות לטובת יעדים עתידיים כגון נופש, שיפוץ הבית בר מצווה, בת מצווה ואולי אף לטובת רכישה או החלפת דירה. אם סה"כ ההוצאות גדול יותר מההכנסות אתם גוררים גירעון שמתווסף ליתרה הקיימת בבנק המשמעות היא שאתם מגדילים את יתרת המינוס בבנק.
זכרו כי ניהול כלכלי נבון ואחראי מסייע בפיתוח תפיסת העבודה והפרנסה כערך, תפיסה זו עשויה להשפיע על היבטים נוספים בתא המשפחתי על אורח החיים ואיכותם, תהליכי פתרון בעיות וקבלת החלטות מושכלות בנושאים כלכליים כגון: איך ניתן לחסוך ובשביל מה, יצירת סדרי עדיפות באילו תנאים כדאי, אם בכלל, לקחת הלוואה? מה יהיו ההשלכות הכלכליות לאילו מכם המעוניינים לשפר את דיור, לבצע שיפוצים או לרכוש מכונית. כל החלטה כלכלית עשויה או חלילה עלולה להשפיע על תכנון החיים לטווח הקצר וגם לטווח הארוך.
לנוחיותכם רצ"ב טבלת הכנסות והוצאות ממוצע הוצאות 3 חודשים
בהצלחה(-: