כיצד לעבור את תקופת החגים ללא הוצאות מיותרות?

כיצד לעבור את תקופת החגים ללא הוצאות מיותרות?

תקופת החגים החלה בתחילת השנה העברית כידוע כוללת שלושה חגים וההוצאות בתקופה הזו עלולות להיות גבוהות במיוחד. הרי לפניכם  12 כללי הברזל שיעזרו  לכם לעבור את תקופת החגים ללא מינוסים מיותרים.

  1.  תחילה בדקו את מצב חשבון בנק שלכם ותשאלו את עצמכם מה התקציב אותו אתם יכולים להקציב לעצמכם לצורך הקניות לחג.
  2. חשבו את  התקציב שישמש אתכם עבור כל ההוצאות שאתם מעוניינים להוציא בתקופת החגים. למשל כמה תעלה לי ארוחת החג ובאלו מצרכים אני מתכוון להשתמש עבורה, הגדירו תקציב מראש עבור מתנות החג ותערכו השוואות מחירים בכדי לא לחרוג ממנו.
  3. בדקו שהתקציב שהכנתם עבור כל ההוצאות אתם יכולים לעמוד בו ולהרשות לעצמכם.
  4. vaginosisbacteriana.org

  5. עברו על סעיפי ההוצאות וצרו לעצמכם סדר עדיפויות, במהלכו תעשו חושבים עם עצמכם מה אתם באמת מוכרחים לרכוש  ועל מה בכל זאת תוכלו לוותר.
  6. לפני שאתם יוצאים לקניות מומלץ לערוך השוואת מחירים בין הרשתות ובכך תוכלו לחסוך לא מעט.
  7. ערכו רשימת קניות ואל תחרגו ממנה. פריסת תשלומים היא סוג של מלכודת דבש שאח"כ תאלצו להתמודד איתה. בהרבה מן המקרים צרכנים מבצעים רשימת קניות אלא שבפועל היא בגדר "המלצה". אם כן מומלץ ואף חשוב להיות צמודים לרשימה שהכנתם בבית ומותאמת לצרכים האמיתיים שלכם. אם אתם מאלה שמתפתים למבצעים שקלו אפשרות לבצע את הרכישה באמצעות האינטרנט כאשר באתרי האינטרנט בדרך כלל ניתנות הנחות מיוחדות בלעדיות לרוכשים דרך האתר.
  8.  1+1 מפתה אך לא תמיד יעיל רוב רשתות המזון נוהגות לצאת במבצעים מפתים שלא קל לעמוד בפניהם. לפני שאתם מעמיסים את עגלת הקניות בשלל מוצרים במחירי מבצע תעשו חושבים האם אתם באמת זקוקים למוצר כרגע והאם הוא באמת חיוני עבורכם, אם לא עדיף שתוותרו וכך תחסכו.
  9. רשתות המזון בד"כ נוהגות לקדם מוצרים מועדפים עליהם  על ידי כך שהן דואגות להניח אותם בגובה העיניים של הקונה ובכך להבליט אותם. לעיתים אם נפשפש מעט במדפים העליונים או הנמוכים יותר נמצא מוצר זהה אל זול יותר.
  10. פריסה לתשלומים אינה מומלצת בוודאי שלא על מוצרי מזון. אם בכל זאת עלות הקנייה גבוהה מידי  פרסו למספר תשלומים קטן ככל האפשר. חשוב לזכור שגם לתשלומים בכרטיס אשראי ישנה עמלה על כל תשלום, אולי נראית זניחה של כמה עשרות אגורות, אבל אם מרבים לשלם בהרבה תשלומים   סכום העמלה  מצטבר וחבל.
  11. קבלתם תווי קניה מהבוס?  לא חייבים לערוך את קניות החג שלנו דווקא ברשת שבהן ניתן לממש אותם. בדקו תחילה  את המחירים שהרשת מציעה ואם הם גבוהים יותר מהרשתות המתחרות כדאי לערוך את הקניות ברשת אחרת ואת התלושים לשמור לפעם הבאה (כמובן שלפני תאריך התפוגה שלהם).
  12. אם בכל זאת אינכם יכולים לעמוד בהוצאות החג ונאלצתם לקחת הלוואה מפני שהגעתם כמעט לקצה גבול מסגרת האשראי שלכם, שימו לב לגובה הריבית שההלוואה נושאת. לעיתים הלוואות לתקופות קצרות הריבית יחסית נמוכה. השאלה מהי יכולת ההחזר החודשית שלכם? שהרי סכום ההלוואה שתשלמו יתווסף לסל ההוצאות החודשי הרגיל.
  13. לתשומת לבכם הלוואות שחברות כרטיס האשראי מציעות הריבית עבורן גבוהה יותר. אי תשלום של תשלום אחד בלבד עלול לגרום אתכם להוצאה לפועל אכן כן!!  על כן רצוי לגשת לבנק ולבחון הלוואה בריבית נמוכה יותר ובתנאים שנוחים עבורכם.

    חג שמח לכולם ושתמיד נהיה לפלוס ולא למינוס  😉 

עצי שילון לוגו